Сандра Докић

Сандра Докић, рођена у Београду 25. јануара 1976. године, завршила Правни факултет Универзитета у Београду 2005. године. Уписала Мастер студије на Економском факултету Универзитета у Београду, на смеру Економска политика и развој, у току је израда завршног мастер рада.

Од јуна месеца 2015. године постављена за Секретара Министарства трговине, туризма и телекомуникација.

У периоду од 2012-2015. године запослена у Републичком фонду за пензијско и инвалидско осигурање на месту саветник директора Фонда, а касније саветник-шеф Кабинета директора Фонда.

У периоду од 2008-2012. године радила у Влади Републике Србије у Кабинету потпредседника за социјалну политику и друштвене делатности, у функцији заменика шефа Кабинета, а касније шефа Кабинета.

Била је ангажована три године на Пројекту Светске Банке „ПАРИП“ – реформа пензијске администрације, у функцији Заменика директора пројекта, који је успешно реализован.
Водила преговоре са Међународним Монетарним Фондом и Светском банком у току реформе пензионог система Србије који су резултирали доношењем Закона о изменама и допунама законa о пензијском и инвалидском осигурању, који је ступио на снагу 2011. године.

У периоду 2007-2008. године радила је у Брокерско Дилерском друштву Max Dill AD, Чачак, филијала Београд као правник у одељењу за корпоративне послове.

Стручна усавршавања:

  • завршила двонедељни Пензијски курс у Вашингтону, САД, организован од стране Светске Банке (2009. година),
  • завршила једнонедељни курс у Бечу „Правни аспекти међународних финансијских институција“, организован од стране ММФ (2011. година),
  • завршила курс из Финансијске и актуарске математике, организован од стране Института за осигурање и актуарство (2011. година),
  • на позив Америчке амбасаде у Београду, похађала тронедељни курс у Америци „Мултиетничко друштво и улога долазећих генерација“ спонзорисан од стране Стејт Департмента, УСА. (2012. година)
  • поседује ЕЦДЛ сертификат

Говори енглески језик, служи се пољским

Удата, мајка троје деце.