Završetak projekta digitalizacije među prioritetima Vlade Srbije

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić razgovarao je sa šefom Delegacije EU u Srbiji Vensanom Dežerom o aktivnostima koje nadležne državne institucije preduzimaju u cilju završetka procesa digitalizacije u Srbiji, kao i izazovima sa kojima susreću u realizaciji tog cilja.

Ljajić je tokom sastanka naveo da su Vlada i resorno ministarstvo završetak projekta digitalizacije postavili među prioritetne ciljeve, i izrazio uverenje da će taj proces, uprkos kašnjenju zbog zastoja u aktivnostima u prethodnih nekoliko godina, biti okončan do juna 2015. godine.

On je istakao i da će svi raspoloživi kapaciteti Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija u narednom periodu biti usmereni na završetak procesa digitalizacije, i napomenuo da očekuje da se prvi rezultati prikažu u prvom kvartalu 2013. godine.

Dežer je naglasio da je krajnji rok za završetak procesa digitalizacije na prostoru čitave Evrope 17. jun 2015. godine, i ukazao na spremnost EU da nastavi sa učešćem u finasiranju ovog projekta u Srbiji kako bi on bio završen na vreme.