Завршетак пројекта дигитализације међу приоритетима Владе Србије

Потпредседник Владе Републике Србије и министар спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Расим Љајић разговарао је са шефом Делегације ЕУ у Србији Венсаном Дежером о активностима које надлежне државне институције предузимају у циљу завршетка процеса дигитализације у Србији, као и изазовима са којима сусрећу у реализацији тог циља.

Љајић је током састанка навео да су Влада и ресорно министарство завршетак пројекта дигитализације поставили међу приоритетне циљеве, и изразио уверење да ће тај процес, упркос кашњењу због застоја у активностима у претходних неколико година, бити окончан до јуна 2015. године.

Он је истакао и да ће сви расположиви капацитети Министарства спољне и унутрашње трговине и телекомуникација у наредном периоду бити усмерени на завршетак процеса дигитализације, и напоменуо да очекује да се први резултати прикажу у првом кварталу 2013. године.

Дежер је нагласио да је крајњи рок за завршетак процеса дигитализације на простору читаве Европе 17. јун 2015. године, и указао на спремност ЕУ да настави са учешћем у финасирању овог пројекта у Србији како би он био завршен на време.