Споразум о партнерству са Азербејџаном наредне године

Потпредседник Владе Србије Расим Љајић и председник Азербејџана Илхам Алијев најавили су у Бакуу да ће споразум о стратешком партнерству две земље бити потписан у првој половини следеће године, и изразили наду да ће робна размена порасти у скоријој будућности. 

Љајић и Алијев су, током разговора, дефинисали области у којима је могуће унапредити билатералну економску сарадњу и сагласили се да су то гране пољопривреде, прехрамбене индустрије, грађевине и енергетике.

Они су изразили очекивање да ће робна размена две земље, као и обим укупних азербејџанских инвестиција у привреду Србије, забележити раст у што скоријој будућности, јер је то у интересу обеју држава, чији су политички односи на највишем могућем нивоу.

Министар Љајић састао се и са премијером Азербејџана Артуром Расизадеом, у оквиру званичне посете тој држави.

Потпредседник Владе Србије, како се наводи, заједно с министром економског развоја Азербејџана Шахимом Мустафајевим, отворио је привредни форум у Бакуу, на коме учествује више од 25 компанија из Србије и око 75 привредних субјеката из Азербејџана.

Љајић ће сутра учествовати у раду Међудржавног мешовитог комитета за економску сарадњу Србије и Азербејџана, чији је копредседник.