Решити проблеме са Приштином у области телекомуникација

Званични Београд ће захтевати решење проблема са привременим институцијама у Приштини из области телекомуникација јер „желимо да заштитимо своју велику имовину на Косову“, изјавио је у Београду потпредседник владе Србије и министар трговине и телекомуникација Расим Љајић.

Потпредседник владе Љајић је, после отварања Сајам намештаја, рекао да још увек у мандату ове Владе званично нису почели преговори између Београда и Приштине о телекомуникацијама, подсећајући да је неке водила претходна влада.

Према Љајићу, постоји неколико спорних ствари у тој области, а једна је имовина и судбина домаћег оператера на Косову и Метохији, као и захтев привремених институција самоуправе у Приштини који се односи на добијање посебног међународног кода.

Како је објаснио Љајић, представници привремених институција тражили су слободан број 383, а „ми смо били спремни да им понудимо компромисно решење да имају број 3815“.

То ће бити предмет будућих разговора око телекомуникација, рекао је Љајић подсетивши да је то једна од три теме будућих техничких преговора са властима у Приштини.