Продубити ниво економске сарадње Србије и Аустрије

Државни секретар у Министарству спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Стеван Никчевић разговарао је данас са аустријском делегацијом коју је предводила Бернадет Мариане Гирлингер, заменик министра за привреду, породицу и омладину Републике Аустрије о константном унапређењу економске сарадње између две земље.

Да су економски односи Србије и Аустрије на високом нивоу потврђује чињеница да је Аустрија и даље највећи страни инвеститор у Србији и међу првих 15 дестинација за извоз домаће робе, али обе стране су изразиле заинтересованост да се садашњи ниво економске сарадње још више продуби. Осим у традиционалним секторима као што су финансијске услуге, грађевина, некретнине, прехрамбена и хемијска индустрија, у разговору је наглашено да би сарадњу требало унапредити и у областима заштите животне средине, модернизације инфраструктуре у Србији, енергетике, ауто-индустрије, туризма, консалтинга.

На састанку је договорено да се настави са спровођењем Меморандума о економској сарадњи који је потписан у марту 2010. године и који има за циљ даље унапређење економске, трговинске и инвестиционе сарадње између две земље. Наредни састанак експертске групе која се бави спровођењем овог Меморандума одржаће се у Београду, у другом кварталу ове године.