Потпредседник Расим Љајић у званичној посети Катару

Потпредседник Владе Републике Србије и министар спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Расим Љајић састао се данас у Дохи са замеником премијера Катара Ахмедом бин Абдулахом ал Махмудом, са којим је разговарао о унапређењу свеукупних привредних односа две земље и могућностима за долазак катарских инвестиција у Србију.

Љајић је после састанка са катарским вицепремијером истакао да је договорено да у наредна два месеца буду потписани билатерални споразуми о економско-техничкој и трговинској сарадњи, као и споразум о заштити инвестиција, који би уз већ постојећи уговор о избегавању двоструког опорезивања били основа за даље унапређење привредних односа.

„Врло брзо очекујемо посету нашој земљи од стране представника Катарског инвестиционог фонда, којима треба да представимо пројекте, пре свега из области инфраструктуре и енергетике за чију реализацију смо заинтересовани“ рекао је Љајић.

Он је додао и да  постоји интересовање Катара за квалификованом, високостручном радном снагом из Србије, јер у овој држави врло успешно ради око 50 инжењера из Енергопројекта, а запослено је и 250 наших људи у авиокомпанији Катар Ервејз.

„Рачунамо да би смо могли да повећамо број високостручне и квалификоване радне снаге, који би могли да раде на различитим пословима у Катару“, закључио је Љајић.

Љајић се током дана састао и са катарским министром трговине и бизниса Џасимом бин Абдулазизом ал Танијем, а постио је и представништво предузећа Енергопројект у Дохи.