Појачана економска активност између Србије и Турске допринеће бржем развоју региона

Потпредседник Владе Републике Србије и министар спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Расим Љајић састао се данас са председником Парламента Републике Турске Џемилом Чичеком, са којим је разговарао о унапређењу свеукупних политичких и економских односа између две земље.

Потпредседник Владе Љајић и председник турског парламента Чичек сагласили су се током разговора да је добра економска сарадња главни покретач партнерстава у другим областима, као и да обострано постоји воља за повећањем обима робне размене, за коју постоји велики потенцијал на тршиштима Србије и Турска.

Потпредседник Владе Расим Љајић указао је на на значај страних директних инвестиција за развој економије у нашој земљи, додавши да је Србија најповољнија дестинација у региону за улагаче из Турске, узимајући у обзир подстицаје које држава даје за отварање нових радних места, као и пореске олакшице за све инвеститоре.

Председник парламента Чичек потврдио је спремност турских инвеститора за долазак у Србију, нагласивши да појачана економска активност између две државе може допринети бржем развоју читавог региона.