Održana sednica Međuvladine komisije za ekonomsku i trgovinsku saradnju Srbije i Azejrbedžana

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić i ministar za ekonomski i privredni razvoj Azerbejdžana Šahin Mustafajev, koji su i kopredsedavajući Međuvladine komisije za ekonomsku i trgovinsku saradnju dve zemlje, potpisali su danas u Bakuu, posle druge sednice ovog međudržavnog tela, protokol o nastavku saradnje.

U protkolu sa druge sednice Međuvladine komisije za ekonomsku i trgovinsku saradnju Srbije i Azerbejdžana, definisane su oblasti, kao i priorioteti u budućoj privrednoj saradnji dve zemlje, a naglašeno je i da do februara naredne godine treba potpisati još četiri bilateralna sporazuma, što će sa do sada potpisanim 21 sporazumom, upotpuniti pravni okvir daljeg partnerstva.

U protokolu su posebno istaknute oblasti poljoprivirede, prehrambene industrije, građevinarstva i infrastrukture, energetike, farmaceutske industrije i turizma, kao privredne grane sa najvećim potencijalom za buduću saradnju.

Dogovoreno je i da sporazum o strateškom partnertstvu Srbije i Azerbejdžana bude potpisan u drugoj polovini februara naredne godine.