Одржана седница Међувладине комисије за економску и трговинску сарадњу Србије и Азејрбеџана

Потпредседник Владе Републике Србије и министар спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Расим Љајић и министар за економски и привредни развој Азербејџана Шахин Мустафајев, који су и копредседавајући Међувладине комисије за економску и трговинску сарадњу две земље, потписали су данас у Бакуу, после друге седнице овог међудржавног тела, протокол о наставку сарадње.

У протколу са друге седнице Међувладине комисије за економску и трговинску сарадњу Србије и Азербејџана, дефинисане су области, као и приориотети у будућој привредној сарадњи две земље, а наглашено је и да до фебруара наредне године треба потписати још четири билатерална споразума, што ће са до сада потписаним 21 споразумом, употпунити правни оквир даљег партнерства.

У протоколу су посебно истакнуте области пољопривиреде, прехрамбене индустрије, грађевинарства и инфраструктуре, енергетике, фармацеутске индустрије и туризма, као привредне гране са највећим потенцијалом за будућу сарадњу.

Договорено је и да споразум о стратешком партнертству Србије и Азербејџана буде потписан у другој половини фебруара наредне године.