Односи Србије и Туниса на узлазној линији

Потпредседник Владе Републике Србије и министар спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Расим Љајић састао се са амбасадором Туниса у Србији Мажидом Хамлауијем, са којим је разговарао о даљем унапређењу свеукупних билатералних односа између две државе.

Амбасадор Хамлауи пренео је став Владе Туниса, која како је нагласио, неће признати једнострано проглашену независнот Косова и Метохије, упркос спољним притисцима које Тунис трпи тим поводом. Амбасадор Хамлауи је нагласио и да Тунис даје пуну подршку наставку преговора Београда и Приштине, који се под окриљем Европске уније воде у Бриселу, додајаући да је дијалог  једини пут којим се може доћи до праведног решења статуса Косова и Метохије.

Потпредседник Владе Расим Љајић захвалио се амбасадору Хамлауију на принципијелном ставу туниских власти по питању непризнавања једнострано проглашене независности Косова и Метохије и нагласио снажно опредељење Србије да се кроз преговоре у Бриселу пронађе компромисно и одрживо решење косовског питања, које ће бити гарант стабилности читавог региона.

Љајић и Хамлауи су се током разговора сагласили и да добри политички односи две земље морају бити пропраћени  адекватном привредном сарадњом и повећањем обима робне размене, као и да постоји велики простор за унапређење економског партнерства, посебно у областима пољопривреде, прехрамбене и фармацеутске индустрије и туризма.