Немогуће да Косово добије међународни позивни број

Потпредседник Владе и министар спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Расим Љајић изјавио је за „Политику“ да је немогућа мисија да Косово добије међународни позивни број или да му Албанија додели свој.

На конференцији одржаној пре око четири месеца, на којој су били и званичници Албаније, председник Међународне уније за телекомуникације рекао је да би било каква додела позивног броја Косову представљала кршење правила и да је то потпуно немогуће, навео је потпредседник Владе Љајић и додао да би они то одавно урадили да могу.

„Овако је то само политичка изјава без икаквих изгледа да буде реализована и ово ће сасвим сигурно бити тема о којој ће се тек разговарати и мишљења су подељена“, истакао је потпредседник Владе.

„Међународни позивни број је и израз суверености једне земље, а Косово то није“, рекао је Љајић и додао да је Србија  понудила Косову да задржи наш позивни број и да дода петицу, односно да позивни број за територију наше јужне покрајине буде 3815. Косовска страна је то одбила, закључио је он.