Potpredsednik Vlade Rasim Ljajić u Školi nacionalne odbrane

Polaznici Komandno-štabnog usavršavanja, Generalštabnog usavršavanja, i Škole nacionalne odbrane danas su, kao predavača, ugostili potpredsednika Vlade i ministra spoljne i unutrašnje trgovine, telekomunikacija Rasima Ljajića.

Tema današnjeg predavanja bila je «Aktuelni aspekti spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija u Republici Srbiji». Ministar Ljajić pohvalio je taj model predavanja i pruženu priliku za razgovor s polaznicima Škole nacionalne odbrane.

On je ukratko predstavio trenutnu ekonomsku situaciju u našoj zemlji i spoljnotrgovinsku razmenu Srbije sa svetom, zatim objasnio prisutnima značaj postojećih svetskih ekonomskih i trgovinskih organizacija za podizanje nivoa ekonomije Srbije, i naveo statističke podatke uvoza, izvoza i stope nezaposlenosti u našoj državi, kao i potrebu pronalaženja rešenja tih problema. Kada je reč o sektoru telekomunikacija, ministar Ljajić pomenuo je investicije u 2011. i 2012. godini i procentualno učešće tog sektora u bruto domaćem proizvodu.

Potpredsednik Vlade je na kraju izlaganja odgovarao na pitanja polaznika usavršavanja u Vojnoj akademiji. Načelnik Škole nacionalne odbrane pukovnik Mile Jelić zahvalio je ministru Ljajiću na izdvojenom vremenu i održanom predavanju.