Потпредседник Владе Расим Љајић у Школи националне одбране

Полазници Командно-штабног усавршавања, Генералштабног усавршавања, и Школе националне одбране данас су, као предавача, угостили потпредседника Владе и министра спољне и унутрашње трговине, телекомуникација Расима Љајића.

Тема данашњег предавања била је «Актуелни аспекти спољне и унутрашње трговине и телекомуникација у Републици Србији». Министар Љајић похвалио је тај модел предавања и пружену прилику за разговор с полазницима Школе националне одбране.

Он је укратко представио тренутну економску ситуацију у нашој земљи и спољнотрговинску размену Србије са светом, затим објаснио присутнима значај постојећих светских економских и трговинских организација за подизање нивоа економије Србије, и навео статистичке податке увоза, извоза и стопе незапослености у нашој држави, као и потребу проналажења решења тих проблема. Када је реч о сектору телекомуникација, министар Љајић поменуо је инвестиције у 2011. и 2012. години и процентуално учешће тог сектора у бруто домаћем производу.

Потпредседник Владе је на крају излагања одговарао на питања полазника усавршавања у Војној академији. Начелник Школе националне одбране пуковник Миле Јелић захвалио је министру Љајићу на издвојеном времену и одржаном предавању.