Љајић: Спремни смо за нове рунде преговора о телекомуникацијама

Потпредседник Владе и министар спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Расим Љајић изјавио је да је данас, без видљивих резултата и помака, завршена још једна рунда преговора о телекомуникацијама на техничком нивоу са Приштином.

Он је рекао да су и даље спорна два питања – међународни позивни број за Косово и Метохију и статус и деловање „Телекома Србија“ на КиМ, рекао је Љајић новинарима у Београду.

Ми смо апсолутно били спремни за постизање економски и технички одрживог решења, али је проблем настао што смо увек били суочавани са новим предлозима и детаљима, чак и за стрвари које су већ биле договорене, прецизирао је Љајић.

Спремни смо за наставак разговора и да учинимо додатни напор, да би постигли коначно решење питања телекомуникација у оквиру преговора са Приштином, казао је Љајић.

Потпредседник Владе није могао да прецизира када ће доћи до нове рунде преговора за област телекомуникација, али је најавио да ће српска страна данас доставити коначну верзију решења тих питања посредницима у разговору и чекати позив из ЕУ за наставак разговора.