Љајић: Близу смо договора о телекомуникацијама

Потпредседник Владе Србије и министар спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Расим Љајић изјавио је да је договор о телекомуникацијама врло близу.

После данашњег билатералног састанка са директором за западни Балкан у Дирекцији за проширење Пјером Мирелом усаглашен је текст споразума, а сада се очекује да представници ЕУ у разговору са приштинским властима коначно усагласе тај документ, рекао је министар Љајић.“Надам се да смо дошли до компромисног решења, уколико опет не буде нових изненађења и нових предлога. У сваком случају, трудили смо се да дођемо до избалансираног текста па да наставимо разговор кроз имплементационе групе како би споразум био у потпуности преточен у реланост“, рекао је Љајић новинарима у Бриселу.

Он је прецизирао да је делегација Београда сагласна да заједнички ради на томе да Косово добије позивни број, а у наредна три месеца, како је објаснио, пронаћи ће се модалитет, а то решење мора да буде примењено до 2015. године.

Љајић је рекао и да, што се тиче „Телекома“, стоји договор да се дају дозволе за постојеће базне станице на Косову и Метохији како би „Телеком“ могао несметано да функционише до расписивања тендера.

На том тендеру, додао је, учествоваће и „Телеком“, а сам тендер би требало да буде расписан по међународним стандардима.