Kuvajt zainteresovan za dalje investiranje u Srbiju

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić razgovarao je danas u Beogradu sa generalnim direktorom Kuvajtskog fonda za arapski ekonomski razvoj Abdulvahabom Al Baderom o mogućnostima za nastavak kuvajtskih i investicija ostalih arapskih zemalja u privredne i infrastrukturne projekte u Srbiji.

Ljajić i Al Bader su se, u tom cilju, dogovorili da najznačajniji projekti iz pomenutih oblasti na proleće naredne godine budu predstavljeni državnim investicionim fondovima Kuvajta, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Saudijske Arabije, kako bi se inicirale aktivnosti na njihovoj što skorijoj realizaciji.

Na sastanku je dogovoreno i da tokom predstojećeg zasedanja Međudržavnog komiteta za ekonomsku i trgovinsku saradnju Srbije i Kuvajta, čije je održavanje planirano za april naredne godine u Kuvajtu, budu organizovani Dani Srbije, na kojima bi bili predstavljeni privredni i turistički potencijali naše zemlje. Ovakva  manifestacija, ocenili su Ljajić i Al Bader doprinela bi unapređenju robne razmene i sveukupne ekonomske saradnje dve države.

Kuvajtski fond za arapski ekonomski razvoj odobrio je Srbiji kredit u iznosu od 25 miliona za izgradnju glavne železničke stanice „Prokop“ u Beogradu, a Abdulvahab Al Bader je tokom današnjeg sastanaka pokazao interesovanje za finansiranje i drugih projekata u Srbiji.