Katarski investicioni fond u junu u poseti Srbiji

Potpredsednik Vlade i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se danas u Dohi, tokom zvanične državne posete Kataru, sa izvršnim direktorom Katarskog investicionog fonda Huseinom al Abdulom, koji je pokazao veliko interesovanje za ulaganja ovog fonda u projekte u Srbiji.

Izvršni direktor Katarskog investicionog fonda Husein al Abdula rekao je tokom sastanka da će Srbiju u junu ove godine posetiti delegacija fonda kako bi se upoznala sa mogućnostima ulaganja u oblasti energetike i poljoprivrede u našoj zemlji.

Predstavnicima Katarskog investicionog fonda tom prilikom biće prezentovani svi projekti iz oblasti energetike i poljoprivrede koje je moguće zajednički realizovati, a Husein al Abdula je istakao posebnu zainteresovanot katarske strane za ulaganja u sektoru proizvodnje uglja u Srbiji.

On je dodao da će u junu u Srbiju doći i predstavnici najveće katarske poljoprivredne kompanije „Hasat“, koji će sa nadležnim institucijama naše zemlje razgovarati o zajedničkim projektima i investicijama u oblast srpske poljoprivrede.

Ljajić se ranije danas sastao sa zamenikom premijera Katara Ahmedom bin Abdulahom al Mahmudom.