Катарски инвестициони фонд у јуну у посети Србији

Потпредседник Владе и министар спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Расим Љајић састао се данас у Дохи, током званичне државне посете Катару, са извршним директором Катарског инвестиционог фонда Хусеином ал Абдулом, који је показао велико интересовање за улагања овог фонда у пројекте у Србији.

Извршни директор Катарског инвестиционог фонда Хусеин ал Абдула рекао је током састанка да ће Србију у јуну ове године посетити делегација фонда како би се упознала са могућностима улагања у области енергетике и пољопривреде у нашој земљи.

Представницима Катарског инвестиционог фонда том приликом биће презентовани сви пројекти из области енергетике и пољопривреде које је могуће заједнички реализовати, а Хусеин ал Абдула је истакао посебну заинтересованот катарске стране за улагања у сектору производње угља у Србији.

Он је додао да ће у јуну у Србију доћи и представници највеће катарске пољопривредне компаније „Хасат“, који ће са надлежним институцијама наше земље разговарати о заједничким пројектима и инвестицијама у област српске пољопривреде.

Љајић се раније данас састао са замеником премијера Катара Ахмедом бин Абдулахом ал Махмудом.