Државни секретар Стеван Никчевић у посети Ираку

Државни секретар у Министарству спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Стеван Никчевић предводиће званичну политичко – привредну делегацију Републике Србије у посети Ираку, од 14. до 17. марта 2013. године.

Државни секретар Никчевић и представници осам грађевинских предузећа из Србије ће се том приликом у Багдаду састати са министром грађевина Ирака Мухамедом ал Дараџијем и директорима ирачких државних грађевинских компанија, где ће бити разговарано о начинима на које наше фирме могу бити укључене у обнову Ирака и изградњу нових инфраструктурних пројеката у тој држави.

Делегација из Србије ће током боравка у Ираку посетити и провинцију Васит, где ће се састати са гувернером те области, представницима локалних власти и групом привредника, који су изразили жељу за учешћем предузећа из Србије у грађевинским пословима у поменутој провинцији.

Посета политичко – привредне делегације Србије договорена је током боравка потпредседника Владе Републике Србије и министра спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Расима Љајића у Багдаду у новембру прошле године на позив потпредседника Владе Ирака Роша Нурија Шаваиса.

Поред Стевана Никчевића у Ираку ће боравити представници предузећа „Енергопројект“, „Напред“, „Путеви Ужице“, „Јединство Ужице“, „Гоша монтажа“, „Антикор“, „Милинковић компани“ и „Бак д.о.о“.