Делегација Министарства у Бриселу

Државни секретар у Министарству спољне и унутрашње трговине и телекомуникација, Татјана Матић, као копредседавајући Пододбора за унутрашње тржиште и конкуренцију Републике Србије, предводиће делегацију наше земље у посети Бриселу, у петак 15. марта 2013. године, где ће бити одржан састанак Пододбора за унутрашње тржиште и конкуренцију ЕУ.

Претходни састанак Пододбора одржан је у марту 2012. године, и у периоду од годину дана, Србија је интензивирала активности на пословима европских интеграција, пре свега добијању датума за почетак преговора и остварила значајан напредак у испуњавању обавеза из Прелазног споразума о трговини и трговинским питањима између Европске заједнице и Републике Србије.

Државни секретар Татјана Матић и остали чланови делегације, имаће прилику да изложе најзначајније предузете активности из области заштите конкуренције, државне помоћи и заштите права интелектуалне својине, у циљу испуњавања препорука Европске комисије.

Поред представника Министарства спољне и унутрашње трговине и телекомуникација,
чланови званичне делегације Србије су и представници Министарства финансија и привреде, Комисије за заштиту конкуренције, Комисије за контролу државне помоћи, Завода за интелектуалну својину и Канцеларије за европске интеграције.