Љајић на пословном форуму Удружења индустријалаца у Милану

Потпредседник Владе Републике Србије и министар спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Расим Љајић боравиће 18. и 19. фебруара у званичној посети Италији, где ће учествовати на пословном форуму Удружења индустријалаца Милана и покрајине Ломбардија.

Љајић ће са председником Удружења индустријалаца Милана Албертом Меомартинијем и другим учесницима пословног форума разговарати о могућностима нових инвестиција привредника из тог дела Италије у Србију, потенцијалима за проширивање обима робне размене и другим облицима економске сарадње.

Удружење индустријалаца Ломбардије је највећа асоцијација привредника у овој италијанској покрајини, која окупља 5.500 компанија са више од 300.000 запослених.

На пословном форуму у Милану учествоваће и представници Привредне коморе Србије и Агенције за страна улагањаи промоцију извоза Републике Србије (СИЕПА), као и српске компаније „Полиестер“ из Прибоја, „Фрувела“ из Лајковца, „Јавор“ из Ивањице, „Гома лајн“ из Крагујевца, „Грађевинар“ из Београда, „Фармаком“ из Шапца и „Веком“ из Бездана, додаје се у саопштењу Кабинета потпредседника Владе и министра спољне и унутрашње трговине и телекомуникација.