Rekonstruisan Glavni poštanski centar u Nišu

Radovi na rekonstrukciji Glavnog poštanskog centra u Nišu su završeni, čime je priveden kraju „Projekat automatizacije tehnološkog pocesa prerade poštanskih pošiljki na teritoriji Republike Srbije“ vredan 40 miliona evra.

Na obeležavanju završetka rekonstrukcije Poštanskog centra u Nišu kojem je prisustvovao ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić i rukovodstvo grada, vršilac dužnosti generalnog direktora Javnog preduzeća PTT Goran Ćirić je rekao da je srpska pošta rekonstrukcijom tri centra preskočila „jedan tehnološki vek“ i da je sada, što je na neki način apsurd, u prednosti u odnosu na neke najmodernije evropske poštanske uprave.

Ćirić je podsetio da su građevinski radovi u beogradskom centru površine 28.000 kvadratnih metara završeni u maju ove godine, da je niški centar površine oko 5.000 kvadratnih metara i da će za sedam dana biti završen i novosadski centar na površini od oko 4.500 kvadratnih metara.

U rekonstrukciju niškog poštanskog centra uloženo je oko 169 miliona dinara.

„Povezivanjem sva tri centra imaćemo potpuno integrisani sistem“, rekao je Ćirić i podsetio da je za rekonstrukciju tri centra uloženo ukupno 40 miliona evra sopstvenih sredstava.

„Radeći na rekonstrukciji i modernizaciji poštanskog saobraćaja, Pošte Srbije su istovremeno podrška svojoj državi u integrativnim procesima“, istakao je Ćirić.

Ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić je čestitao rukovodstvu i zaposlenima na velikom uspehu koji se ogleda u ulaganju isključivo sopstvenih sredstava u rekonstrukciju tri centra i u dobrim rezultatima poslovanja.

Govoreći o značaju razvoja srpske pošte, Ljajić je rekao da je taj projekat najpre planiran još 1971. godine, a zatim je usvojen i 2002. godine, posle demokratskih promena, da bi bio završen 10 godina posle toga.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić je rekao da je modernizacija srpske pošte primer koji pokazuje da je potrebno uraditi najpre ono što možemo sami, pa se tek onda obraćati za pomoć.

Ljajić, Ćirić i Perišić su poslali prvo pismo iz renovirane pošte i rekonstruisanog centra koje su uputili predsedniku vlade Ivici Dačiću u kome ga obaveštavaju da je rekonstrukcija niškog poštanskog centra završena.

24.08.2012.