Реконструисан Главни поштански центар у Нишу

Радови на реконструкцији Главног поштанског центра у Нишу су завршени, чиме је приведен крају „Пројекат аутоматизације технолошког поцеса прераде поштанских пошиљки на територији Републике Србије“ вредан 40 милиона евра.

На обележавању завршетка реконструкције Поштанског центра у Нишу којем је присуствовао министар спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Расим Љајић и руководство града, вршилац дужности генералног директора Јавног предузећа ПТТ Горан Ћирић је рекао да је српска пошта реконструкцијом три центра прескочила „један технолошки век“ и да је сада, што је на неки начин апсурд, у предности у односу на неке најмодерније европске поштанске управе.

Ћирић је подсетио да су грађевински радови у београдском центру површине 28.000 квадратних метара завршени у мају ове године, да је нишки центар површине око 5.000 квадратних метара и да ће за седам дана бити завршен и новосадски центар на површини од око 4.500 квадратних метара.

У реконструкцију нишког поштанског центра уложено је око 169 милиона динара.

„Повезивањем сва три центра имаћемо потпуно интегрисани систем“, рекао је Ћирић и подсетио да је за реконструкцију три центра уложено укупно 40 милиона евра сопствених средстава.

„Радећи на реконструкцији и модернизацији поштанског саобраћаја, Поште Србије су истовремено подршка својој држави у интегративним процесима“, истакао је Ћирић.

Министар спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Расим Љајић је честитао руководству и запосленима на великом успеху који се огледа у улагању искључиво сопствених средстава у реконструкцију три центра и у добрим резултатима пословања.

Говорећи о значају развоја српске поште, Љајић је рекао да је тај пројекат најпре планиран још 1971. године, а затим је усвојен и 2002. године, после демократских промена, да би био завршен 10 година после тога.

Градоначелник Ниша Зоран Перишић је рекао да је модернизација српске поште пример који показује да је потребно урадити најпре оно што можемо сами, па се тек онда обраћати за помоћ.

Љајић, Ћирић и Перишић су послали прво писмо из реновиране поште и реконструисаног центра које су упутили председнику владе Ивици Дачићу у коме га обавештавају да је реконструкција нишког поштанског центра завршена.

24.08.2012.