Nova ulaganja „Delez grupe“

„Delez grupa“ planira da u Srbiji otvori veliki distributivni centar, čija bi izgradnja trebalo da bude završena do sredine 2014. godine, najavio je izvršni predsednik te kompanije za Jugoistočnu Evropu Maheras Konstatinos u razgovoru sa potpredsednikom Vlade Srbije i ministrom spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasimom Ljajićem.

Belgijski „Delez“, koji je vlasnik najvećeg trgovinskog lanca u Srbiji u čijem sastavu posluju „Delta maksi“ i „Tempo“, u aprilu je objavio da će izgradnja distributivnog centra omogućiti rast i unaprediti efikasnost poslovanja te kompanije u regionu, kao i zapošljavanje oko 600 novih radnika.

Konstantinos je tom prilikom istakao da su neki od glavnih ciljeva „Delez grupe“ u Srbiji pronalaženje načina da se kroz različite akcije potrošačima ponude niže cene kvalitetnih proizvoda, kao i osnaživanje kapaciteta domaćih proizvođača, koji bi u budućnosti trebalo da plasiraju više proizvoda iz Srbije u prodajnim objektima „Deleza“ u svetu.

Potpredsednik Vlade Rasim Ljajić je izrazio spremnost Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine i telekomunikacija da u što skorije vreme inicira promenu pojedinih zakonskih akata i ukidanje birokratskih procedura, koji otežavaju poslovanje domaćih i stranih kompanija.

Takav pristup je neophodan, naglasio je ministar Ljajić, naročito zbog toga što kompanije kao što je „Delez“, koja zapošljava više od 10.000 radnika u Srbiji, planiraju dodatna ulaganja i otvaranje novih radnih mesta.