Нова улагања „Делез групе“

„Делез група“ планира да у Србији отвори велики дистрибутивни центар, чија би изградња требало да буде завршена до средине 2014. године, најавио је извршни председник те компаније за Југоисточну Европу Махерас Констатинос у разговору са потпредседником Владе Србије и министром спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Расимом Љајићем.

Белгијски „Делез“, који је власник највећег трговинског ланца у Србији у чијем саставу послују „Делта макси“ и „Темпо“, у априлу је објавио да ће изградња дистрибутивног центра омогућити раст и унапредити ефикасност пословања те компаније у региону, као и запошљавање око 600 нових радника.

Константинос је том приликом истакао да су неки од главних циљева „Делез групе“ у Србији проналажење начина да се кроз различите акције потрошачима понуде ниже цене квалитетних производа, као и оснаживање капацитета домаћих произвођача, који би у будућности требало да пласирају више производа из Србије у продајним објектима „Делеза“ у свету.

Потпредседник Владе Расим Љајић је изразио спремност Министарства унутрашње и спољне трговине и телекомуникација да у што скорије време иницира промену појединих законских аката и укидање бирократских процедура, који отежавају пословање домаћих и страних компанија.

Такав приступ је неопходан, нагласио је министар Љајић, нарочито због тога што компаније као што је „Делез“, која запошљава више од 10.000 радника у Србији, планирају додатна улагања и отварање нових радних места.