Министар отворио Супер Веро у Београду

Министар спољне и унутрашње трговине и телекомуникација Расим Љајић присуствовао је отварању малопродајног објекта грчког трговинског ланца Веропулос у београдској општини Вождовац у који је инвестирано 1,2 милиона евра.

Министар је истакао да ће отварање супермаркета бити највећа добит за купце, јер овакве инвестиције значе још бољу понуду и приступачније цене доступне највећем броју потрошача.

Љајић је поручио да ће Србија и даље радити на либерализацији тржишта и стварању повољног амбијента за долазак других трговинских ланаца, поједностављивање процедура и добијање дозвола.

Он је рекао да се радује отварању сваког радног места у Србији, указавши на значај 50 милиона евра инвестиција које је грчки Веропулос инвестирао у протеклих 10 година од када послује у нашој земљи.

Љајић је нагласио да је то значајно за нашу пољопривреду и прехрамбрену индустрију, јер ће рафове трговина пунити и домаћи производи не само у Србији, већ и у земљама у којима Веропулос има своје објекта.

Министар спољне и унутрашње трговине и телекомуникација подсетио је да у трговинским ланцима у Србији запослено 24.000 радника.

Амбасадор Грчке у Србији Стоидис Димостенис нагласио је да је улагање Веропулоса у Србију доказ поверења која компанија има у Србију и законске регулативе.

„То је допринос и српској економији, с обзиром да се отварају и нова радна места“, нагласио је Димостенис.

Генерални директор компаније Веропулос Василис Какагиотис је истакао да та компанија прославља десету годину пословања у Србији и отвара још један маркет, што показује истрајност када је реч о реализацији нових инвестиција и отварању нових радних места, па и у време кризе.

„Од почетка настојимо да понудимо врхунски квалитет робе и услуге на задовољство великог броја потрошача, чије је поверење наш највећи подстицај у пословању свих ових година“, поручио је Какагиотис.

Председник општине Вождовац Драган Вуканић указао је на добре и братске односе Србије и Грчке и у време кризе, уз напомену да је права потврда таквих веза две земље и данашње отварање још једног малопродајног објекта Веропулоса на Вождовцу.

 

Супермаркет у коме је посао добило 60 радника је пети у Београду и други на Вождовцу, а простире се на површини 1.400 квадратних метара и у понуди има око 25.000 производа.