Ministar Ljajić razgovarao sa predstavnicima kompanije „Ikea“

Očekuje se da multinacionalna kompanija „Ikea“ najkasnije do kraja 2013. u Beogradu otvori prvu od pet robnih kuća u Srbiji, ukoliko u razumnom roku budu završene procedure izdavanja građevinskih i drugih dozvola, najavili su rukovodioci ove kompanije u razgovoru sa potpredsednikom Vlade Srbije i ministrom trgovine Rasimom Ljajićem.

Dragan Skalušević, regionalni direktor prodaje „Ikea“ za jugoistočnu Evropu informisao je ministra Ljajića o planovima ove multinacionalne kompanije u Srbiji, dok je ministar Ljajić govorio o načinima na koji država može da olakša položaj sličnih kompanija na tržištu.

Ministar Ljajić je, govoreći o funkcionisanju Ministarstva spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija, istakao da će svi sektori u resoru u budućnosti biti u potpunosti na raspolaganju domaćim i stranim investitorima, kako bi im bilo omogućeno lakše poslovanje, a složene birokratske procedure olakšane ili potpuno ukinute.

Potpredsednik Vlade Srbije tom prilikom je nagovestio i skoru promenu pojednih zakonskih akata u oblasti trgovine, u cilju poboljšavanja poslovne klime i privlačenja investicija u Srbiju.