Министар Љајић разговарао са представницима компаније „Икеа“

Очекује се да мултинационална компанија „Икеа“ најкасније до краја 2013. у Београду отвори прву од пет робних кућа у Србији, уколико у разумном року буду завршене процедуре издавања грађевинских и других дозвола, најавили су руководиоци ове компаније у разговору са потпредседником Владе Србије и министром трговине Расимом Љајићем.

Драган Скалушевић, регионални директор продаје „Икеа“ за југоисточну Европу информисао је министра Љајића о плановима ове мултинационалне компаније у Србији, док је министар Љајић говорио о начинима на који држава може да олакша положај сличних компанија на тржишту.

Министар Љајић је, говорећи о функционисању Министарства спољне и унутрашње трговине и телекомуникација, истакао да ће сви сектори у ресору у будућности бити у потпуности на располагању домаћим и страним инвеститорима, како би им било омогућено лакше пословање, а сложене бирократске процедуре олакшане или потпуно укинуте.

Потпредседник Владе Србије том приликом је наговестио и скору промену поједних законских аката у области трговине, у циљу побољшавања пословне климе и привлачења инвестиција у Србију.