Usaglašen novi Sporazum o uzajamnom podsticanju i zaštiti investicija između Srbije i Turske

Ministarstvo trgovine turizma i telekomunikacija Republike Srbije i Ministarstvo ekonomije Republike Turske usaglasili su danas tekst novog Sporazuma o uzajamnom podsticanju i zaštiti investicija između dve zemlje, koji će zameniti stari sporazum potpisan 2001. godine.

Novim sporazumom se definišu prava i obaveze stranih ulagača, a takođe se garantuju i međunarodna pravna zaštita i pravilan tretman investicija, čime se šalje pozitivan signal za dolazak novih investitora iz Turske u Srbiju.

Potpisivanje novog Sporazuma o uzajamnom podsticanju i zaštiti investicija između Srbije i Turske doprineće unapređenju bilateralnih odnosa dve zemlje, a posebno povećanju obima turskih investicija u našoj zemlji, koje su u ekspanziji i vrlo su značajne za ukupan privredni razvoj.

Tekst novog Sporazuma o uzajamnom podsticanju i zaštiti investicija potpisaće potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i ministar ekonomije Republike Turske Nihat Zejbekči u decembru ove godine.