Усаглашен нови Споразум о узајамном подстицању и заштити инвестиција између Србије и Турске

Министарство трговине туризма и телекомуникација Републике Србије и Министарство економије Републике Турске усагласили су данас текст новог Споразума о узајамном подстицању и заштити инвестиција између две земље, који ће заменити стари споразум потписан 2001. године.

Новим споразумом се дефинишу права и обавезе страних улагача, а такође се гарантују и међународна правна заштита и правилан третман инвестиција, чиме се шаље позитиван сигнал за долазак нових инвеститора из Турске у Србију.

Потписивање новог Споразума о узајамном подстицању и заштити инвестиција између Србије и Турске допринеће унапређењу билатералних односа две земље, а посебно повећању обима турских инвестиција у нашој земљи, које су у експанзији и врло су значајне за укупан привредни развој.

Текст новог Споразума о узајамном подстицању и заштити инвестиција потписаће потпредседник Владе Републике Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић и министар економије Републике Турске Нихат Зејбекчи у децембру ове године.