Кнежевић отворио Сајам туризма у Краљеву

Државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Мирослав Кнежевић отворио је данас први Сајам туризма, лова, риболова и спортске опреме у Краљеву на ком је изјавио да је оснивање овог сајма добра прилика да се Краљево са својом понудом боље представи туристичком тржишту.

Он је казао да верује да ће тај сајам постати место окупљања представника туристичке привреде из региона и допринети већој афирмацији туристичких производа Краљева и околине.

Кнежевић отворио Сајам туризма у Краљеву

Кнежевић је навео да је у Стратегији развоја туризма Републике Србије од 2016. до 2025. године Краљевачка регија препозната као једна од приоритетних туристичких дестинација и додао да „град на Ибру“ нуди многе природне и културне знаменитости које су од великог значаја и које употпуњују богату туристичку понуду Србије.

Државни секретар је истакао да поједине туристичке производе још увек треба развијати и унапређивати и да ће Министарство трговине, туризма и телекомуникација као и до сада подржавати развој туристичке привреде у овом крају.

Нагласио је да је ресорно Министарство од 2015. до 2017. године уложило 14 милиона динара за туристичку сигнализацију као и уређење прилазних и шетних стаза ка тврђави Маглич и да је 6 милиона динара издвојено за одржавање традиционалних, културних и спортских догађаја у Краљеву.