Унапређење сарадње са Ираном

Потпредседник Владе Републике Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић састао се данас са делегацијом Скупштине Исламске Републике Иран, коју је предводио председник парламентарног одбора за спољну политику и безбедност Алаедин Боруђерди. Главне тема сусрета потпредседника Владе Расима Љајића и иранских парламентараца биле су унапређење укупних билатералних односа, као и јачање економске сарадње.

Љајић и Боруђерди том приликом су се сагласили да би у циљу повећања обима робне размене било потребно што пре започети преговоре о закључењу споразума о слободној трговини између Србије и Ирана.

Потпредседник Владе Републике Србије изразио је очекивање да би такав вид економске сарадње погодовао привредама обеју земаља, као и да би умногоме повећао досадашњи обим робне размене.

Председник иранског парламентарног одбора за спољну политику и безбедност Боруђерди рекао је да би за укупне односе две земље веома значајно било и увођење директне авионске линије између Београда и Техерана. Са овом констатацијом сложио се и потпредседник Владе Љајић, који је додао да би увођењем директне авионске линије сасвим сигурно био повећан и број иранских туриста у Србији, a великa туристичкa група већ током марта долази у Београд.