Споразум са ОРАКЛ за нова решења у области дигиталног маркетинга

Потпредседник Владе Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић и потпредседник за продају апликације ОРАКЛ за централну и источну Европу Цезаре Капобјанко данас су, у Палати Србија, потписали Меморандум о разумевању у области информационо-комуникационих технологија којим је предвиђено да Србија добије савременију дигиталну локалну самоуправу, нова решења у области дигиталног маркетинга, као и већи број образованих ИТ стручњака.

Споразум са ОРАКЛ за нова решења у области дигиталног маркетинга

Споразум предвиђа сарадњу у областима дигитализације локалне самоуправе, дигиталног маркетинга и сарадњу на обучавању нових ИТ стручњака у Србији.

Потпредседник Владе Србије Расим Љајић је рекао да му је задовољство што је Србија започела партнерски однос са једном од пет највећих ИТ компанија на свету.

Он је навео да је ОРАКЛ у овој години обучио 275 ИТ стручњака и да сарађује са 191 образовном уставном у Србији.

„Наш план је да са 1.500 стручњака, колико Србија сваке године добије, тај број подигнемо на 6.000 до 7.000 у наредном периоду, како бисмо ухватили корак са временом и савременим светом“, рекао је Љајић.

Он је навео да ће Србија имати корист у области дигиталног маркетинга, те да ће бити препознатљивија у свету, док ће локалне самоуправе дигитализацијом бити у могућности да прате учинак сваког запосленог и да мере његову ефикасност у државној управи.

„Циљ је и да Србија у области дигиталног маркетинга у туризму промовише себе на другачији начин у односу на оно то је било раније, попут тога што смо се на различитим сајмовима туризма представљали памфлетима и брошурама“, рекао је Љајић.

ОРАКЛ је основан 1977. године и то је једна од највећих светских компанија у области ИТ технологија, а од 2003. године је присутна у Србији.

„Данас смо сви постали нова врста потрошача у овом тесно повезаном свету, јер данас је дошло време повезивања и ово је само први корак у јачању сарадње наше компаније и државе Србије“, рекао је Капобјанко.