Сарадња са Словенијом значајна на европском путу Србије

Државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић, истакла је значај сарадње између Србије и Словеније на пољу спољнотрговинске размене, привреде и телекомуникација, на састанку са државним секретаром Министарства спољних послова, Изтоком Мирошичем, у оквиру Bled Strategic Foruma – “New Reality”.

Она је нагласила да је у процесу приступања Европској Унији, Словенија не само велика подршка Србији, већ и успешан пример у многим областима за процес усаглашавања српске регулативе са европским законодавством.

Сарадња са Словенијом значајна на европском путу Србије

Као пример, државни секретар навела је сарадњу на плану унапређења инспекцијског надзора у области туризма, који се израђује према словеначком моделу.

Матић је подсетила да опредељење Владе Србије, на челу са председницом Аном Брнабић, остаје Европске Унија, изразивши наду да ће Словенија и даље пружати подршку Србији на њеном европском путу.

Словеначки државни секретар Изток Мирошич, навео је да ће Република Словенија подржати отварање нових европских поглавља.

Он је био заинтересован да чује којим темпом се креће процес приватизације, посебно у светлу реформе јавних предузећа, као и за примену Споразума о сукцесији на основу реципроцитета.