Saradnja sa Korejskim institutom za razvoj informacionog društva

Program konsultacija pod nazivom “Razvoj fiksnog širokopojasnog pristupa u Republici Srbiji” predstavljen je u Klubu poslanika u Beogradu.

Na skupu su učestvovali predstavnici Ministarstva trgovine turizma i telekomunikacija, Korejskog instituta za razvoj informacionog društva (KISDI), kao i Korejskog Telekoma, a prisutne su pozdravili pomoćnik ministra za elektronske komunikacije i poštanski saobraćaj Irini Reljin i ambasador Republike Koreje u Srbiji, Ju Deđong.

Saradnja sa Korejskim institutom za razvoj informacionog društva

Ministarstvo trgovine turizma i telekomunikacija u periodu od marta do decembra 2017. godine učestvuje u programu konsultacija pod nazivom “Razvoj fiksnog širokopojasnog pristupa u Republici Srbiji” koji je organizovan od strane Korejskog instituta za razvoj informacionog društva uz podršku korejskog Ministarstva za nauku i informaciono komunikacione tehnologije.

U toku konsultacija predstavljeni su najbolji primeri u razvoju fiksnog širokopojasnog pristupa u Republici Koreji i drugim zemljama koje su postigle značajne rezultate u ovoj oblasti, i izvršena je analiza postojećeg stanja u Republici Srbiji.

Saradnja sa Korejskim institutom za razvoj informacionog društva

Rezultat navedenog programa biće preporuke korejske strane u vezi sa daljim razvojem politike Republike Srbije u oblasti razvoja fiksnog širokopojasnog pristupa.

Ministarstvo je, kroz ovaj projekat, nastavilo uspešnu saradnju sa Korejskim institutom za razvoj informacionog društva. Time će iskustva Koreje, kao države koja je u ovoj oblasti prva u svetu, biti iskorišćena u razvoju širokopojasne infrastrukture u Republici Srbiji.