Рекордан број земаља у Недељи програмирања

Недеља програмирања (Code Week), иницијатива младих саветника Дигиталне агенде ЕУ, ове године одржана је у 74 земље широм света, што је рекорд од почетка ове акције 2013. године, а Србија је према броју одржаних догађаја у односу на број становника заузела 15. место, објављено је на порталу те иницијативе.

Државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић, истакла је тим поводом да је промоција програмирања веома важна за подстицање грађана, а посебно деце и младих да се припреме за послове будућности.

Рекордан број земаља у Недељи програмирања

Она је позвала све актере који се баве едукацијом да континуирано приређују догађаје којима ће приближити програмирање и дигиталне технологије грађанима.

У оквиру Европске недеље програмирања која je ове године обележена од 6. до 21. октобра, под слоганом „Оживљавање идеја“, одржано је преко 42.000 догађаја, од тога у Србији око 400.

Министарство трговине, туризма и телекомуникација, које сваке године подржава ову иницијативу организовало је програм вршњачке едукације у Математичкој гимназији за ученике пет основних школа из Београда.