Први авион турске компаније „АтласГлобал“слетео у Београд

Потпредседник Владе Републике Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић дочекао је вечерас први авион турске авио-компаније „АтласГлобал“, који ће убудуће летети на повратној редовној линији Београд–Истанбул.

Љајић је на Аеродрому „Никола Тесла“, поздрављајући представнике поменуте компаније заједно са амбасадором Турске у Србији Танжу Билгичем, истакао да је ово показатељ добрих економских односа између две земље.

Први авион турске компаније „АтласГлобал“слетео у Београд

Реч је о комерцијалном уговору компанија „Ер Србија“ и „АтласГлобал“, објаснио је он и изразио наду да ће нова линија повећати број турских туриста, којих је прошле године било за 30 одсто више у односу на 2015. годину.

У последњих годину дана регистровано је 136 нових турских компанија у Србији, што је више него у претходних пет година, указао је Љајић, истакавши да су од почетка године регистроване још 23 нове фирме.

Према његовим речима, робна размена са Турском достигла је 850 милиона евра, што говори о великом економском интересу, јачању трговинске размене и бројним могућностима у будућности.

Билгич је, пожелевши добродошлицу турском авио-превознику, изразио очекивање да ће ова линија допринети повећању броја туриста, и истовремено указао на то да турски предузетници желе да инвестирају у све делове Србије.

Извршни директор Аеродрома „Никола Тесла“ Раша Ристивојевић подсетио је на то да са ове ваздушне луке лете 33 авио-компаније на 66 дестинација, што је озбиљан помак, како у броју путника, тако и у финансијском смислу.