Potpisan Sporazum o saradnji u oblasti IKT između Srbije, Crne Gore i Makedonije

Potpredsednik Vlade i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić potpisao je danas u Budvi, zajedno sa potpredsednikom Vlade Crne Gore i ministrom za informaciono društvo i telekomunikacije Vujicom Lazovićem i ministrom za informaciono društvo Makedonije Ivom Ivanovskim, Sporazum o saradnji u oblasti informaciono – komunikacionih tehnologija.

Nakon potpisivanja, potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić novinarima je izjavio da će ovaj trilateralni međudržavni sporazum doprineti unapređenju regionalne saradnje u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija, ali i omogućiti zajednički nastup zemalja potpisnica na trećim tržištima. Ljajić je dodao i da Sporazum ima za cilj podsticanje razmene iskustava i znanja u ovoj oblasti, što će Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji olakšati ispunjavanje obaveza u pregovaračkom procesu za članstvo u EU.

Sporazum o saradnji u oblasti informaciono – komunikacionih tehnologija tri države otvara prostor srpskim IT kompanijama, koje su lideri u regionu u toj oblasti, za dodatni pristup tržištima Makedonije i Crne Gore.