• Početna > Saopštenja i najave > Saopštenja > Ljajić: Sledeće godine privatizacija banja
 • Ljajić: Sledeće godine privatizacija banja

  Potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da se u 2017. godini očekuju prve uspešne privatizacije ili strateška partnerstva za banje i da za to ima zainteresovanih.

  “Očekujem da ćemo u 2017. godini imati prve slučajeve uspešnih ili privatizacija, ili strateških partnerstava kada govorimo o banjama. Razgovaramo sa potencijalnim investitorima, ima zaintersovanih, ali neću da kažem da će sve banje biti prodate jer to nije realno”, rekao je Ljajić novinarima u Beogradu.

  Kako je dodao, stanje u nekim banjskim objektima je vrlo loše i biće teško naći kupca za one koje su u takvom stanju.

  Vlada Srbije je 11. novembra dala rok od 60 dana nadležnim institucijama da se reše imovinsko- pravni problemi koji postoje u vezi vlasništva nad banjama, pre svega sa Fondom PIO.

  Kako je precizirao Ljajić, ideja je da ta imovina pređe u vlasništvo države kako bi vlada mogla da pokrene proceduru privatizacije tih banja, ili javni poziv za stratesko ili javno – privatno partnerstvo.

  “Siguran sam da ćemo imati prve uspešne slučajeve privatizacije, prodaje ili strateškog partnerstva 2017. godine”, zaključio je Ljajić.