Љајић: Следеће године приватизација бања

Потпредседник Владе Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић изјавио је данас да се у 2017. години очекују прве успешне приватизације или стратешка партнерства за бање и да за то има заинтересованих.

„Очекујем да ћемо у 2017. години имати прве случајеве успешних или приватизација, или стратешких партнерстава када говоримо о бањама. Разговарамо са потенцијалним инвеститорима, има заинтерсованих, али нећу да кажем да ће све бање бити продате јер то није реално“, рекао је Љајић новинарима у Београду.

Како је додао, стање у неким бањским објектима је врло лоше и биће тешко наћи купца за оне које су у таквом стању.

Влада Србије је 11. новембра дала рок од 60 дана надлежним институцијама да се реше имовинско- правни проблеми који постоје у вези власништва над бањама, пре свега са Фондом ПИО.

Како је прецизирао Љајић, идеја је да та имовина пређе у власништво државе како би влада могла да покрене процедуру приватизације тих бања, или јавни позив за стратеско или јавно – приватно партнерство.

„Сигуран сам да ћемо имати прве успешне случајеве приватизације, продаје или стратешког партнерства 2017. године“, закључио је Љајић.