Ljajić sa ambasadorima arapskih zemalja o mogućim ulaganjima

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić sastao se danas sa ambasadorima deset arapskih zemalja u Beogradu, sa kojima je na radnom ručku u ambasadi Tunisa razgovarao o mogućnostima za privlačenje novih investicija u Srbiju i unapređenju trgovinskih veza naše zemlje i arapskog sveta.

Pored ambasadora Tunisa, radnom ručku su prisustvovali i ambasadori Alžira, Egipta, Maroka, Libana, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Iraka, Palestine, Kuvajta i Libije.

Tom prilikom potpredsednik Vlade Rasim Ljajić je upoznao ambasadore za svim pogodnostima koje su dostupne investitorima u Srbiji, dodajući da je naša zemlja vodeća u regionu kada je u pitanju privlačenje stranih investicija.

Ljajić je kao posebno interesantnu oblast za ulaganja istakao sektor banjskog i zdravstvenog turizma i pozvao sve zainteresovane investitore da ulažu u razvoj srpskih banja.

Tokom susreta Ljajića sa ambasadorima bilo je reči i o mogućnostima za unapređenje trgovinske saradnje kroz različite oblike bilateralnih aranžmana između Srbije i deset pomenutih zemalja.