• Početna > Saopštenja i najave > Saopštenja > Ljajić otvorio 57. Dragačevski sabor trubača u Guči
 • Ljajić otvorio 57. Dragačevski sabor trubača u Guči

  Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić otvorio je 57. Dragačevski sabor trubača u Guči izjavivši da je sabor uvek bio mesto za najbolje. Ove godine, kako kaže, očekuje se više od pola miliona posetilaca u Guči.

  ,,Guča je ne samo prestonica trube, već je zahvaljujući ovom saboru, Srbija brendirana kao zemlja trube, važna turistička manifestacija. Zahvaljujući saboru imamo sve više, ne samo posetilaca, već i turista, jer ovakve manifestacije postaju jedan od glavnih faktora u odluci čoveka da odabere određenu turističku manifestaciju”, istakao je Ljajić.

  Ljajić otvorio 57. Dragačevski sabor trubača u Guči

  Prema njgovim rečima, najvažniji faktor zbog čega ljudi dolaze da posećuju neku destinaciju su stabilnost i bezbednost.

  ,,Organizacijom ovog sabora, pokazujemo da je Srbija bezbedna i stabilna zemlja i nema važnije stvari od te da možete doći na jednu manifestaciju bez straha i brige da će se nešto dogoditi”, rekao je Ljajić.

  Ministar je dodao da je veoma važno za Guču kao turističku destinaciju, ali i za Srbiju, da se nivo Sabora još više podigne. Cilj je, naveo je Ljajić, da se privuče i što veći broj stranih gostiju, i poručio da moramo i mnogo više da radimo na marketingu, promociji i afirmaciji.

  Danas je po 57. put u centru varoši, kod spomenika trubača, podignuta saborska zastava, koju su doneli padobranci, uz saborsku himnu “Sa Ovčara i Kablara”. Na Saboru, koji traje do 13. avgusta će nastupiti 55 orkestara u pet festivalskih dana.

  Očekivana dobra posećenost bazira se i na besplatnom ulazu na sve programske sadržaje i koncerte.