• Почетна > Саопштења и најаве > Саопштења > Љајић отворио 57. Драгачевски сабор трубача у Гучи
 • Љајић отворио 57. Драгачевски сабор трубача у Гучи

  Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић отворио је 57. Драгачевски сабор трубача у Гучи изјавивши да је сабор увек био место за најбоље. Ове године, како каже, очекује се више од пола милиона посетилаца у Гучи.

  ,,Гуча је не само престоница трубе, већ је захваљујући овом сабору, Србија брендирана као земља трубе, важна туристичка манифестација. Захваљујући сабору имамо све више, не само посетилаца, већ и туриста, јер овакве манифестације постају један од главних фактора у одлуци човека да одабере одређену туристичку манифестацију”, истакао је Љајић.

  Љајић отворио 57. Драгачевски сабор трубача у Гучи

  Према њговим речима, најважнији фактор због чега људи долазе да посећују неку дестинацију су стабилност и безбедност.

  ,,Организацијом овог сабора, показујемо да је Србија безбедна и стабилна земља и нема важније ствари од те да можете доћи на једну манифестацију без страха и бриге да ће се нешто догодити”, рекао је Љајић.

  Министар је додао да је веома важно за Гучу као туристичку дестинацију, али и за Србију, да се ниво Сабора још више подигне. Циљ је, навео је Љајић, да се привуче и што већи број страних гостију, и поручио да морамо и много више да радимо на маркетингу, промоцији и афирмацији.

  Данас је по 57. пут у центру вароши, код споменика трубача, подигнута саборска застава, коју су донели падобранци, уз саборску химну “Са Овчара и Каблара”. На Сабору, који траје до 13. августа ће наступити 55 оркестара у пет фестивалских дана.

  Очекивана добра посећеност базира се и на бесплатном улазу на све програмске садржаје и концерте.