У случају ,,Агрокора” Србија поступила одговорно

Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић је, гостујући у Дневнику РТС, рекао да је на састанку који је данас одржан у Сарајеву закључено да је важно спречити прилив средстава из нашег ,,Меркатора“ у Хрватску или неку другу државу. Он је истакао да је свака држава аутономна, да смо ми први започели консултације са ,,Меркатором“ и добављачима и да је Србија показала крајње одговоран приступ проблему.

,,Ради се о кризној ситуацији, ми немамо потребе ни за каквим радикалним мерама с обзиром на то да ,,Меркатор” послује стабилно, измирује потребе са мањим добављачима, са великим добављачима има посебне уговоре. Док је све у границама закона, немамо потребе за неким мерама. Стабилизација ,,Агрокора” и у Хрватској имала би утицај на пословање ,,Меркатора”, изјавио је министар.

Говорећи о регионалној поруци која ће бити упућена на састанку министара трговине и економије из Србије, Словеније, Босне и Херцеговине и Црне Горе у среду, у Београду, Љајић је истакао да сви имају економске интересе које треба заштитити и очекује да све државе прибегну мерама заштите истих.

,,Очекујем да свака земља истакне шта је учинила на стабилизацији пословања, које су мере предузете и да ли постоји нешто што може заједнички да се уради, с циљем заштите запослених и добављача”, закључио је Љајић.