• Početna > Saopštenja i najave > Saopštenja > U slučaju ,,Agrokora” Srbija postupila odgovorno
  • U slučaju ,,Agrokora” Srbija postupila odgovorno

    Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić je, gostujući u Dnevniku RTS, rekao da je na sastanku koji je danas održan u Sarajevu zaključeno da je važno sprečiti priliv sredstava iz našeg ,,Merkatora” u Hrvatsku ili neku drugu državu. On je istakao da je svaka država autonomna, da smo mi prvi započeli konsultacije sa ,,Merkatorom” i dobavljačima i da je Srbija pokazala krajnje odgovoran pristup problemu.

    ,,Radi se o kriznoj situaciji, mi nemamo potrebe ni za kakvim radikalnim merama s obzirom na to da ,,Merkator” posluje stabilno, izmiruje potrebe sa manjim dobavljačima, sa velikim dobavljačima ima posebne ugovore. Dok je sve u granicama zakona, nemamo potrebe za nekim merama. Stabilizacija ,,Agrokora” i u Hrvatskoj imala bi uticaj na poslovanje ,,Merkatora”, izjavio je ministar.

    Govoreći o regionalnoj poruci koja će biti upućena na sastanku ministara trgovine i ekonomije iz Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore u sredu, u Beogradu, Ljajić je istakao da svi imaju ekonomske interese koje treba zaštititi i očekuje da sve države pribegnu merama zaštite istih.

    ,,Očekujem da svaka zemlja istakne šta je učinila na stabilizaciji poslovanja, koje su mere preduzete i da li postoji nešto što može zajednički da se uradi, s ciljem zaštite zaposlenih i dobavljača”, zaključio je Ljajić.