• Početna > Saopštenja i najave > Saopštenja > Ljajić i Udovičić postavili kamen temeljac za izgradnju sportske hale na Srebrnom jezeru
 • Ljajić i Udovičić postavili kamen temeljac za izgradnju sportske hale na Srebrnom jezeru

  Potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i ministar sporta Vanja Udovičić postavili su danas kamen temeljac za izgradnju sportske hale na Srebrnom jezeru čije se otvaranje očekuje sredinom sledeće godine.

  Ukupna procenjena vrednost hale je 126 miliona dinara, a Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je u prethodne dve godine dodelilo 85 miliona dinara za realizaciju ovog projekta.

  Ljajić i Udovičić postavili kamen temeljac za izgradnju sportske hale na Srebrnom jezeru

  „Mi želimo da ovo postane ozbiljan turistički centar Srbije, da ovo bude mesto gde će sportisti ne samo iz zemlje, već i čitave Evrope dolaziti i pripremati se. Ovo će biti i centar đačkog i omladinskog sporta i turizma“, poručio je ministar Ljajić.

  On je precizirao da je ministarstvo u prethodne tri godine u infrastrukturne projekte u Velikom Gradištu uložilo 126 miliona dinara, tačnije za izgradnju košarkaškog kampa „Teo“, pristan Ram, uključujući i sportsku halu za koju se danas polaže kamen temeljac.

  „Kada smo prvi put došli, mnogi su sumnjali da ćemo realizovati sve što je do sada urađeno za relativno kratko vreme. Nećemo stati jer mislimo da je ovo potencijal, ne samo za razvoj sportskog turizma, već i za čitav srpski turizam“, poručio je ministar.

  On je dodao da Vlada Srbije imamo jasan program aktivnosti i projekata koje će svake godine sprovoditi jer ova destinacija ima veliki potencijal koji se mora iskoristiti.

  „Morate vaše turističke kapacitete udružiti sa turističkim kapacitetima okolnih opština jer jedino ako te kapacitete maksimalno udružimo i iskoristitmo možemo da govorimo o ostvarenju našeg cilja, a to je da ovaj region bude motor razvoja turizma u Srbiji. Kad to kažem, mislim na Požarevac, Veliko Gradište, Golubac i Kladovo“, istakao je ministar.

  On je dodao da bi ove četiri lokalne samouprave trebalo da razmišljaju o stvaranju regionalne turističke organizacije koja će ponuditi jedinstven turistički proizvod i na taj način privući ne samo domaće, već i strane turiste u znatno većem broju.

  Ministar sporta Vanja Udovičić je istakao da danas Srebrno jezero može da se podiči najboljim košarkaškim terenima opremljenim za sve naše profesionalne, ali i rekreativne sportiste.

  „Naša strategija je da naši sportisti ostaju u svojoj zemlji i da se u svojoj zemlji pripremaju, da u svetu možemo da konkurišemo, kako sa sportskim rezultatima, tako i sa sportskom infrastrukturom“, poručio je Udovičić i pozvao i strane sportiste da dolaze da se pripremaju na Srebrno jezero.

  On je rekao i da bi u narednom periodu trebalo raditi na razvoju omladinskog turizma na ovoj destinaciji.