Ljajić i Udovičić otvorili gradski bazen u Sremskoj Mitrovici

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić otvorili su zatvoreni gradski bazen u Sremskoj Mitrovici čija je izgradnja trajala osamnaest meseci.

Tom prilikom je Ljajić izjavio da turizam i sport vrlo često idu ruku pod ruku i da oni nisu samo zabava i rekreacija, već treba da pokrenu razvoj. ,,I to zaista može da se dogodi, ukoliko imamo dobru sportsku infrastrukturu jer samo ona daje uslove da razvijamo sport i turizam, da omogućimo pripreme velikom broju sportista, a između ostalog i ovde u Sremskoj Mitrovici”, rekao je Ljajić.

Ljajić i Udovičić otvorili gradski bazen u Sremskoj Mitrovici

Ministar je poručio da će ovakve investicije više privući investitore da ulažu u privatni smeštaj. ,,Ovo je signal njima da vredi ulagati u hotele i druge smeštajne kapacitete, jer će se ta investicija vrlo brzo vratiti s obzirom na ove potencijale”, ocenio je on.

Ljajić je zaključio da Sremska Mitrovica ima sa čim da se ponosi, i to ne samo sa ovim objektom već raznim resursima, kulturnim nasleđem, idealnim odmaralištima i izletištima.

Ministar Udovičić je izjavio da za njega ne postoji bolji osećaj nego kada otvara bazen kao i da se u sportu najbolje pokazuje timski rad i da u sportu bez timskog rada nema rezultata.