Љајић и Рос о унапређењу укупних економских односа Србије и САД

Потпредседник Владе Србије и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић састао се данас са секретаром за трговину САД Вилбуром Росом, са којим је разговарао о унапређењу укупних економских односа између две земље и могућностима за повећање обима трговинске размене, као и сарадњи у области туризма.

Вилбур Рос изразио је том приликом задовољство због успешног пословања америчких компанија у Србији и истакао да је наша земља интересантна дестинација за нове инвестиције из САД.

У том смислу Рос је посебно најавио долазак компанија из тзв. Силицијумске долине у Србију које намеравајy улагања у област ИТ и високих технологија.

Љајић и Рос о унапређењу укупних економских односа Србије и САД

Рос је рекао и да је у смислу повећања броја долазака туриста из САД у Србију посебно значајно то што је Њујорк тајмс нашу земљу сврстао међу 20 најинтересантнијих дестинација у свету.

Љајић је истакао да ће посебно значајно за привлачење инвестиција из САД у Србију бити потписивање билатералног Споразума о заштити и подстицању инвестиција, чије је усаглашавање у току.

Љајић је рекао и да ће Србија наставити са промотивним активностима са циљем додатног повећања броја америчких туриста, којих је за првих шест месеци за 10 одсто више него у истом периоду прошле године.

На састанку је било речи и о процесу придруживања Србије СТО, као и о темама из области информационе безбедности и е-трговине.