Ljajić otvorio renovirani hotel ,,Putnik” na Kopaoniku

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić otvorio je danas renovirani hotel Putnik na Kopaoniku u čiju rekonstrukciju je kompanija „Jovanović“ iz Šapca uložila 10 miliona evra.

Ministar je tom prilikom rekao da je ovaj hotel osoben po tome što je sa jedne strane zadržao tradiciju, a sa druge uveo sve nove standarde u oblasti ugostiteljstva, energetike, građevine, te je samim tim Kopaoniku itekako nedostajao.

On je dodao da je renoviranjem hotela Putnik Kopaonik dobio 16. hotel, odnosno treći koji je otvoren u poslednjih pet godina u ovom skijaškom centru.

Ljajić otvorio renovirani hotel ,,Putnik” na Kopaoniku

„Ovaj hotel je još jedan od dokaza da Kopaonik postaje jedna od najozbiljnijih zimskih turističkih destinacija ne samo kod nas, već i u ovom delu Evrope. Ovo je takođe još jedan primer dobre saradnje privatnog sektora i onog što država ovde radi“, istakao je Ljajić.

Država mora da da dorpinos razvoju ove destinacije kroz nove sadržaje kako bi, kako je Ljajić rekao, Kopaonik postao celogodišnja turistička destinacija.

U tom cilju, ministar je istakao značaj investicija od strane javnog preduzeća Skijališta Srbije u ovom skijaškom centru, ali i dodao da će i svi drugi projekti koji budu realizovani novim investicijama privatnog setktora dati dodatni impuls za razvoj ove turističke destinacije.

Osim što je već sada najznačajniji ski centar u ovom delu Evrope sa najvećim brojem staza preko 60 kilometara, Kopaonik prema Ljajićevim rečima, ima potencijal za razvoj kongresnog i velnes i spa turuzma.

„Kopaonik zaiasta postaje, kao što je i Gardijan pisao pre deset dana, jedna ozbiljna alternativa Alpima i nadam se da će sa svim lepotama koje poseduje i svim sadržajima koje moramo da uložimo postati svojevrsna ne samo zimska, već i letnja turistička atrakcija“, ukazao je ministar.

Renovirani hotel Putnik raspolaže sa 116 soba, najmodernijim velnes i spa centrom veličine 1.000 metara kvadratnih, sa bazenom, saunama i turskim kupatilom i dve konferencijske sale.