• Početna > Saopštenja i najave > Saopštenja > Knežević: Očekuje se rekordna godina u turizmu
 • Knežević: Očekuje se rekordna godina u turizmu

  Državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Miroslav Knežević izjavio je danas da će, ako se trendovi rasta nastave, 2017. godina biti rekordna u srpskom turizmu.

  Knežević je na sedmoj konferenciji “Turističko tržište Jugoistočne Evrope – SEET 2017″, naglasio da su rezultati u prvih sedam meseci ove godine iznad očekivanja, kao i da je posebno veliki rast turista sa dalekih tržišta.

  “Ove godine je bilo 65 odsto više turista sa dalekih tržišta, čemu je svakako doprinelo ukidanje viza za Kinu, promocija Srbije, kao i direktan let Peking-Beograd. Ukinute su vize za Indiju i Iran, pa očekujemo priliv turista i sa tih tržišta”, rekao je Knežević na otvaranju konferencije.

  On je dodao da su ovakve konferencije važne za povezivanje regiona, i da je pored razmene iskustva potrebno i konkretno sarađivati.

  “Ono čemu treba da težimo jeste veća saradnja na regionalnom nivou, što bolja promocija i povezivanje. Ovo je prilika i da dogovorimo konkretne projekte i saradnje”, rekao je Knežević.

  Na konferenciji “Turističko tržište Jugoistočne Evrope – SEET 2017″ učestvuju resorni ministri iz BIH, Republike Srpske i Crne Gore, kao i predstavnici akademske i poslovne zajednice.